Klassiek in en om Breda

CARMINA BURANA - CARL ORFF

Woensdag 7 December 2022

Locatie:  Chassé Theater Breda 

Aanvang: 20.00 uur

Entree en reserveren: € 19,00 — € 89,00 www.chasse.nl

Uitgevoerd door het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne Dumka voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. 

Carmina Burana behoort tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan honderddertig musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal.

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de Carmina Burana, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn Carmina Burana en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes.

Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel O Fortuna. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt. Zowel de teksten als de uitzonderlijke orkestratie van de Carmina Burana zijn uniek en bovendien rijk aan humor. De proloog, het magistrale koorwerk Fortuna Imperatrix Mundi, is tevens het slotkoor, waarmee de cirkel rond is.

Het majestueuze meesterwerk wordt onder leiding van Raymond Janssen uitgevoerd door het orkest met de gepassioneerde musici van INSO Lviv en het Oekraïense nationale koor Dumka. Dit professionele koor staat wereldwijd bekend om hun unieke koorklank. Het orkest bestaat uitsluitend uit jonge, zeer begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Nederland heeft dit orkest reeds een goede reputatie opgebouwd.

Initiatiefnemer van deze bijzondere concertreeksen in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten. Janssen is vooral een specialist op het gebied van Oost-Europese topmusici. Hij slaagt er telkens weer in om complete symfonieorkesten en koren in spectaculaire bezetting naar onder meer Nederland, Duitsland, Italië en België te halen.

Libero Strijkorkest

Vrijdag 9 December 2022

Vrijdag 9 dec 2022 om 20:00 uur: Cultuur Oudenbosch: Locatie:  Kapel Bovendonk te Hoeven

Libero Strijkorkest — vr 9 dec 2022 om 20:00 uur

Metamorfosen theaterconcert

Het Libero strijkorkest is een bruisend en aanstekelijk ensemble dat in snel tempo de kleine concertzalen van Nederland aan het veroveren is. Het orkest werd in 2016 opgericht en onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie, hoogwaardig uitvoeringsniveau en een moderne manier van spelen: uit het hoofd. De naam Libero (vrij) staat voor deze bijzondere keuze: alles wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. Die speelstijl maakt hen vrij en ongedwongen, en meer een kamermuziekensemble dan een traditioneel orkest. Die vrijheid verbetert ook de kwaliteit van het samenspel en het contact: zowel tussen de musici onderling, als ook tussen musici en publiek.

Metamorfosen  is een theaterconcert voorstelling in samenwerking met danseres en choreograaf Aya Misaki op muziek van oa. Richard Strauss (de Metamorfosen) en Mendelssohn (strijksymfonie no. 10). Libero Ensemble neemt u mee op een provocerende en confronterende reis van het heden naar een dystopische/utopische toekomst. Danseres Aya Misaki neemt het publiek aan de hand; zij is de verpersoonlijking van de metamorfose (verandering) die leidt tot een wereld die overheerst wordt door kunstmatige intelligentie.

Felix Mendelssohn (1809-1847) schreef zijn tiende strijkers symfonie toen hij 13 jaar oud was. In dit werk kunnen we de onschuld van de dan al zo begaafde componist horen, die de naïviteit belichaamt van onze eigen verhouding tot de huidige toestand van de wereld.

Philip Glass (1937) is een van de meest vooraanstaande componisten van het minimalisme. De Chaconne uit zijn derde symfonie heeft een donkere, mechanische baslijn die het hele stuk door onvermoeibaar wordt herhaald. Een eenzame viool speelt een eenvoudige maar hartverscheurende melodie, een laatste schreeuw voor de mensheid voordat we ons storten in de onvermijdelijke realiteit van kunstmatige intelligentie, die onze levenswijze voor onafzienbare tijd zal veranderen.

Het monumentale werk Metamorphosen van Richard Strauss (1864-1947) leidt ons naar de wanhoop. Strauss collaboreerde tijdens de tweede wereldoorlog met de Nazi partij om de familie van zijn joodse schoondochter te beschermen. Aanvankelijk zag hij de opkomst van de Nazis als een veelbelovende en positieve verschuiving na de grote depressie. Tot zijn ontzetting onthulde de oorlog de beestachtige wreedheid van de mens. Metamorphosen is de afdaling van het goddelijke naar de hel.

Programma

Felix Mendelssohn — String Symphony No. 10, in B minor
Philip Glass — Symphony nr.3, mov III
Richard Strauss — Metamorphosen in C minor

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Kerstmatinee: Het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns

Zondag 11 December 2022

Locatie: Protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in Breda.

Aanvang: 14.00 uur, kerk open om 13.30

Entree en reserveren: Kaarten à € 22,50 kunt u reserveren via het e-mail adres:bredaseopera@gmail.com. Vermeld in uw e-mail uw naam- en adresgegevens en het aantal gewenste kaarten.


Op zondag 11 december 2022 voert de Bredase Opera het Oratorio de Noël van de Franse componist Camille Saint-Saëns uit in de karakteristieke Protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in Breda.

Het Oratorio is één van de meest uitgevoerde werken van Saint-Saëns. Naast het koor verlenen diverse solisten hun medewerking aan dit concert. Muzikaal worden zij begeleid door het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Lex Wiersma.

Weihnachtsballet

Zondag 11 December 2022

Locatie:   Het Gele Huis, Haagsemarkt 6 achter Breda 

Aanvang: 10.30 Inloop om 10.00 uur, de voorstelling duurt tot 13.00 uur

Entree en reserveren:   info@operabarok.nl

Voor meer informatie:  www.operabarok.nl/

Een dansuitvoering van het Weih nachtsoratorium deel 2   door het befaamde Hamburg Ballet o.l.v. John Neumeier.

Je zou het niet verwachten: een ballet op het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Maar choreograaf John Neumeier kreeg het voor elkaar met zijn Hamburg Ballet.

Johann Sebastian Bach ervaarde de muziek als een illusie om te zweven. Het koor zingt over hoop. Reden genoeg om als danser je lichaam te willen bewegen op deze uitnodigende kerstmuziek.
Twee jaar geleden lieten we cantate 1-2-3 zien, dit jaar cantate 4-5-6.


“All-Night Vigil” van Rachmaninov

Zondag 11 December 2022

Personare zingt Rachmaninov o.l.v. Ad van Unen en m.m.v. Klaas Hoek. 

Locatie:    Sint Laurentiuskerk, Dorpsstraat 42 Ulvenhout

Aanvang:  16.00 uur

Entree:  Kaartverkoop via https://www.personare.org/kaartverkoop/ of bij De Vrije Boekhandel — Veemarktstraat 40, Breda. Volwassenen €20,- 12-18 jaar €10,- Tot 12 jaar gratis. 


“All-Night Vigil” is een a capella compositie voor gemengd koor.
De eerste zes delen bevatten originele canonieke teksten van de vesperdienst. De overige negen delen, Metten, zijn eveneens bewerkingen van Kerkslavische gezangen.
“All-Night Vigil” wordt bejubeld als “het mooiste werk dat de componist ooit heeft geschreven” en “het schitterendste product van de Slavisch-orthodoxe kerk”.
Er zijn delen waarin het koor zingt in een vier-, vijf-, zes- en achtstemmige harmonie, in het zevende deel zelfs met elf verschillende stemmen. Die veelheid van stemmen voert de luisteraar door een breed scala van emoties.


Ulvenhart Klassiek

Zondag 11 December 2022

Locatie: Heistraat `16-18 Ulvenhout

Aanvang  15:00 uur

Entree:   € 17,50 p.p.

Op zondagmiddag 11 december hebben we de getalenteerde Pál László Szomora en Bozo Dorochenko te gast bij Ulvenhart klassiek. 

Violist Pál László Szomora maakt indruk door zijn gevoelige vioolspel en ongeëvenaard temperament.  In zijn ‘jongejaren’ wint hij prijs na prijs. Pianist Bozo Dorochenko studeert aan het conservatorium van Gent en speelt in Ulvenhart Klassiek ook enkele solowerken.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 11 December 2022

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Muziek & Literatuur

Maandag 12 December 2022

Locatie: Concertzaal Nieuwe Veste, Breda

Aanvang: 15.00 uur

Entree:  € 10,-

Na vorig jaar bij Muziek & Literatuur zijn licht te hebben geschenen op Aantekeningen uit het ondergrondse  van Fjodor Dostjevski, is het ditmaal tijd voor de roman Anna Karenina  van Lev Tolstoj. Floris van der Pol is een jonge filosoof, schrijver en YouTuber. Op zijn YouTube-kanaal Florisleest  bespreekt hij boeken, met een voorkeur voor Russische romans.

Anna Karenina  is een vuistdik werk, maar opvallend toegankelijk. Het werk biedt een uniek inkijkje in het leven van de geprivilegieerden in het Rusland van de 19e eeuw. Floris is het echter om iets anders te doen: de universele waarde van hun (binnen)levens. Wat het betekent om mens te zijn, op het moment dat alle grote gevaren geweken lijken.
Huizen, bossen, beesten, bedienden: en dan?

Muziek wordt verzorgd door Astrid Schijns cello en Jetje van Wijk piano.

'CASABLANCO' door het Scapino Ballet

Donderdag 15 December 2022

Locatie:  Chassé Theater te Breda

Aanvang: 20.00 uur

Entree en reserveren: Entree € 10,00 — € 35,00. www.chasse.nl    

Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

De film Casablanca  met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe smeedt in de theatervoorstelling Casablanca  verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen. 

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ’40, afgewisseld met opzwepende Marokkaanse Berbermuziek.                                               

Meer over Scapino Ballet Rotterdam
Het Scapino Ballet Rotterdam is Nederlands oudste professionele dansgezelschap en sinds 1994 gevestigd in Rotterdam.

Kerstconcert- I wonder as I wander

Zaterdag 17 December 2022

Locatie: Rooms Katholieke Bartholomeus Kerk in Zevenbergen.

Aanvang: 20.00 uur

Voor meer informatie: www.cultuurmoerdijk.nl    www.facebook.com/concertencultuurmoerdijk  

Het koor Cappella Ex Occasione en het Symfonisch Collectief Breda verzorgen op zaterdag 17 december 2022 om 20.00 uur een Kerstconcert in de Rooms Katholieke Bartholomeus Kerk in Zevenbergen.

Cappella Ex Occasione is een Bredaas kamerkoor dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw. Het koor wordt begeleidt door de strijkers van het Symfonisch Collectief Breda(Symco) onder leiding van Vera Hofman. Het koor zingt liederen van o.a. Britten, Biebl, van Nuffel, Praetorius, Berlioz en Dove. Het strijkers ensemble Symco verbindt de liederen met muziek van Bach, Corelli en Ireland. Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Met deze mooie muziek voor stemmen en strijkinstrumenten hopen wij u een mooi Kerstcadeau te geven!

Cappella Breda

Zondag 18 December 2022

"O Magnum Mysterium"

Cappella Breda o.l.v. Elisabeth Blom

Locatie: Kapel Ingenhousz, Dr. Ingenhouszplein 42 Entree €45,- incl. kerstlunch

Aanvang: 12.30

Entree en reserveren:  €45,- incl. kerstlunch  Online kaartverkoop via de website: www.ingenhouszbreda.nl/events

Quatre motets pour le temps de Noël (Francis Poulenc)
De zeven Magnificat O-Antiphonen (Hans Leenders)

En andere werken van:
Thomas Luis de Victoria, Giovanni P. da Palestrina,
Hildegard von Bingen, John Tavener, Arvo Pärt,
Pierre Villette & Jan Pieterz. Sweelinck

Pré Kerstlunch: 'Noten na de Noon'

Zondag 18 December 2022

Locatie : Heistraat 16-18 Ulvenhout

Aanvang12:30 uur:  Ontvangst met een Kerst aperitief,  15:00 uur:  Feestelijk Concert  Patricia Kuijk, viool & Christian Sanders, piano

13:00 uur:  4-Gangen Pré Kerstlunch. 

Entree en reserveren: : € 79,50 p.p. incl. entree concert, feestelijk aperitief, 4-gangen lunch, wijnarrangement, tafelwater en café complet. Reserveren? E-mail het aantal personen naar: info@ulvenhart.nl 

Laat uw zintuigen prikkelen tijdens onze Pré Kerstlunch op  zondag 18 december. Wij verwelkomen u graag op ons sfeervolle Landgoed in kerstsferen, waar u gaat genieten van de heerlijke geuren & smaken van onze Pré Kerstlunch. Na de lunch wordt u ondergedompeld in de mooie noten & klanken van Patricia Kuijk op viool & Christian Sanders op piano.

Muzieksalon Spronk - ' Phantasia'

Zondag 18 December 2022

Locatie:  Mariëndal, Duivelsbruglaan 13 Breda

Aanvang: 15.30

Entree en reserveren: Gratis entree, reserveren via muzieksalonspronk.nl/phantasia

In september zou Muzieksalon Spronk traditiegetrouw, haar nieuwe seizoen openen met een feestelijke en gratis toegankelijke voorstelling vol live muziek. 120 bezoekers hadden zich al aangemeld.

Helaas moest het programma worden afgezegd.. Maar op zondagmiddag 18 december gaan we het alsnog presenteren, in Mariëndal.

De voorstelling “Phantasia” belicht die prachtige eigenschap van ieder mens: de fantasie?
Fantasie laat ons verkeren in een wereld waarin alles mogelijk is, geeft schittering en kleur aan alles en muziek is voor haar een prachtig voertuig.

Er zal o.a één van de mooiste fantasieën uit de klassieke muziekliteratuur worden gespeeld: de Fantasie in f klein voor vier handen van Franz Schubert door de pianisten Anna Ivanova en Jetje van Wijk. En er zal een kleine vooruitblik geboden worden, op wat er nog te genieten valt vanaf januari bij Muzieksalon Spronk. Na afloop kunnen we elkaar ontmoeten in heerlijke kerstwarmte bij een borrel met gratis hapjes. Iedereen is van harte welkom.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 18 December 2022

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Zandberg58 - Clare College Choir

Maandag 19 December 2022

Locatie: Zandberglaan 58 Breda

Aanvang: 19.30

Voor meer informatiewww.zandberg58.nl

De Sacramentskerk uit 1926 is in 2000 aangekocht door de Kooracademie Breda met het doel om het gebouw te kunnen behouden voor het koor en andere maatschappelijke organisaties in Breda en omgeving. Sindsdien wordt het gebouw niet alleen gebruikt voor podiumkunsten, maar ook voor lezingen, herdenkingsbijeenkomsten, congressen enzovoorts.  

De twee zalen zijn daartoe goed uitgerust met eigentijdse voorzieningen waaronder vloerverwarming, groot podium, moderne audiovisuele middelen en (kleur)verlichting. In 2006 heeft het gebouw gemeentelijk monumentenstatus verworven. Nog altijd draait de organisatie geheel op vrijwilligers. Voortdurend worden nieuwe activiteiten bedacht om de exploitatie van het gebouw gezond te houden. Enige tijd geleden is de ambitie opgekomen om van het gebouw dé concertzaal van Breda te maken. Daartoe is een nieuwe naam geïntroduceerd: podium Zandberg58. Onder deze naam wordt een muzikaal jaarprogramma opgezet van bijzondere producties waarbij aan muziekgezelschappen in Breda de gelegenheid wordt geboden om daarop in te schrijven. De opzet hiervan volgt een groeimodel waarbij we uiteindelijk uitkomen op 10 tot 20 concerten per jaar. De aftrap is met kerst 2022 met diverse concerten. Zonder de anderen tekort te doen, halen we er een specifiek naar voren. Maandag 19 december komt Clare College Choir uit Cambridge naar Breda. Op het programma staat een variatie aan Christmas Carols. Aanvang 19.30 uur. Voor het volledige programma ga naar www.zandberg58.nl. Van harte aanbevolen. 

Kerstconcert: I wonder as I wander

Donderdag 22 December 2022

Kerstconcert: I wonder as I wander - Wonder en Verwondering

Locatie: Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda 

aanvang: 20.00 uur

Entree en reserveren:  De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen, kinderen t/m 16 jaar gratis. Kaarten zijn digitaal te koop via www.cappellaexoccasione.nl  , via de leden, de Vrije Boekhandel of de kassa bij de kerk.Cappella ex Occasione zingt, in samenwerking met de strijkers van het Symfonisch Collectief Breda, 22 december om 20.00u in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58, Breda het Kerstconcert ‘ I wonder as I wander’.

CEO staat garant voor a capella zang van hoog niveau en wordt geleid door Ruben de Grauw, als dirigent ook bekend van het Sacramentskoor Breda.
Het Symfonisch Collectief Breda, Symco, is een nieuw en vernieuwend symfonisch initiatief in Breda onder leiding van Vera Hofman.

Eén van de mooiste eigenschappen in het leven is om je te kunnen verwonderen over mooie dingen in het leven.
Het wonder van geboorte, liefde, vriendschap, mooie muziek, feest, dit alles komt terug in het Kerstconcert.
Maria, de herders en de koningen laten horen waarom het Kerstfeest bijzonder is en waarom het fijn is dit in het Kerstconcert mee te maken. De samenwerking met Symco zorgt voor een extra mooi concert, waarbij zang en strijkers elkaars muzikale kwaliteiten versterken. Te beluisteren zijn werken van o.a. Biebl, Praetorius, Bardos, Chilcott, Dove, Bach, Ireland.
En natuurlijk mag u ook nog even meezingen.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 25 December 2022

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

KerstdinerConcert

Maandag 26 December 2022

Locatie: Heistraat 16-18 Ulvenhout

Aanvang:  17:30 uur: ontvangst en aperitief

Entree en reserveren € 89,50 p.p. incl. entree concert, aperitif, 3-gangen kerstdiner, wijnarrangement en café complet.

Reserveren? E-mail het aantal personen naar: info@ulvenhart.nl 

Op maandag 26 december organiseren wij weer ons jaarlijkse KerstdinerConcert . Geniet van een muzikaal intermezzo van Anna Nebaba onder het genot van een heerlijk kerstdiner.

Anna vluchtte met moeder en zus uit Oekraïne. Ze verblijft momenteel in Abcoude, maar hoopt toch snel terug te kunnen naar Oekraïne. Haar doel is om concertpianiste te worden en ze is blij om op te treden. 

We zijn zeer verheugd met de bereidheid van Anna Nebaba deze avond op te treden en samen de verbondenheid te beleven met Oekraïne. Bent u erbij?

KOMT HIER DE AANKONDIGING VAN ÚW CONCERT?

Zondag 1 Januari 2023

Treedt u binnenkort op als solist, als  koorlid of als muzikant in een orkest? Of organiseert u concerten? Als u ons een persbericht stuurt via kliobradio@gmail.com    zetten wij uw optreden op onze site. U kunt als bijlage een foto of flyer opsturen. ( jpg of png)  Vermelding op onze site is kosteloos.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 1 Januari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Nieuwjaarsconcert

Donderdag 5 Januari 2023

Locatie: Chassé Theater Breda

Aanvang: 20.30

Entree:  € 10,-  - € 29,-

Concert met zangeres Sterre Konijn en pianist / presentator Christiaan Kuyvenhoven.

Muziek van onder andere George Gershwin. ( Rhapsody in Blue)

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 8 Januari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 15 Januari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Nieuwjaarsconcert gemengd koor Odyssee

Zondag 15 Januari 2023

Gemengd koor Odyssee geeft vandaag een informeel nieuwjaarsconcert in de Waalse Kerk.

Nadere informatie volgt.


I'm ( not) every woman

Vrijdag 20 Januari 2023

Locatie: Chassé Theater Breda

Aanvang: 20.30

Entree: € 10,- - € 27,-

Muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi, uitgevoerd door het Ragazze Quartet

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 22 Januari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 29 Januari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

KOMT HIER DE AANKONDIGING VAN ÚW CONCERT?

Woensdag 1 Februari 2023

Treedt u binnenkort op als solist, als  koorlid of als muzikant in een orkest? Of organiseert u concerten? Als u ons een persbericht stuurt via kliobradio@gmail.com     zetten wij uw optreden op onze site. U kunt als bijlage een foto of flyer opsturen. ( jpg of png)  Vermelding op onze site is kosteloos.

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 5 Februari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 12 Februari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 19 Februari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Klassiek in en om Breda op uw radio

Zondag 26 Februari 2023

“Klassiek in en om Breda": een wekelijks radio programma met informatie over komende concerten in de regio.

10.00 -11.00u op BredaNu op 107,3 Fm of 92,9 op de kabel
17.00 -18.00u  ORTS op 106,2 Fm of 92,9 op de kabel

Luisterlezing vrouwelijke dirigenten en Tsjaikovski’s Romeo & Julia

Woensdag 8 Maart 2023

Woensdag 8 maart 2023 om 20:00 uur Cultuur Oudenbosch.

Luisterlezing vrouwelijke dirigenten en Tsjaikovski’s Romeo & Julia

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een goede aanleiding om eens te onderzoeken welke vrouwelijke dirigenten geschiedenis hebben geschreven. Daarbij neemt Leo Wolfs ons ook mee door de sprookjesachtige ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’ van Tsjaikovski. Zoals we van Leo gewend zijn, komt alles weer voorbij in beeld én met geluid. Een lezing voor mensen met een brede kijk, die hun grenzen willen verleggen. U ook? Inschrijven dan!

Leo Wolfs  studeerde muziek en Nederlands M.O. Hij gaf jarenlang  les in het voortgezet onderwijs, was dirigent bij enkele koren, schreef twee muziekboeken (Het Popboek en Het Popjournaal) voor het muziekonderwijs in Nederland en België en werkte bij Cito mee aan de landelijke muziekexamens. Daarnaast was hij een aantal jaren verslaggever muziek bij Omroep Brabant Radio. Sinds 2007 geeft hij wekelijks cursussen Klassieke Muziek en Wereldmuziek (180 cursisten), o.a. voor de Kamermuziekserie in Concertzaal Tilburg en verzorgt hij lezingen voor verschillende doelgroepen op diverse locaties.


Locatie
De luisterlezing vindt plaats in de Cuyperszaal (onder de Basiliek — ingang via Pelgrim 2 aan Doelpad) in Oudenbosch. De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De lezing is twee keer een uur met pauze waarin er gelegenheid is om met elkaar door te praten. 

Concert in de vorm van een peer

Dinsdag 14 Maart 2023

Locatie: Chassé Theater Breda

Aanvang: 20.30

Entree: € 10,- - € 33,-

Een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie door het Nederlands Blazers Ensemble.

Jeugdorkest Young Talent Orchestra

Zondag 26 Maart 2023

Zondag 26 mrt 2023 om 20:00 uur Cultuur Oudenbosch.

Jeugdorkest Young Talent Orchestra

Een echt familieconcert door ons vaste jeugdorkest; kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene.

Met als doel jonge getalenteerde muzikanten tussen circa 12 en 18 jaar kennis te laten maken met orkestrepertoire en het vak van orkestmusicus, hebben Codarts Rotterdam en Muziekinstituut Hellendaal in 2013 het Young Talent Orchestra (YTO) opgericht.

Het orkest, dat onder leiding staat van Mikhail Zemtsov, speelt ongeveer tien concerten per jaar. Er worden gevarieerde programma’s uitgevoerd — van Barok tot 21ste eeuw. Jonge toptalenten treden als solist met het orkest op. Op 1 mei 2017 won het YTO de eerste prijs bij het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België); aan dit festival namen tachtig jeugdorkesten uit de hele wereld deel. Op 26 mei 2018 won het Young Talent Orchestra in De Doelen de publieksprijs bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.

De afgelopen jaren heeft het orkest opgetreden in onder meer de Doelen, de Grote of Laurenskerk (beide Rotterdam) en de Grote Kerk (Schiedam) en speelden zij op het Midzomerfestival in zalencentrum Pro Rege (Rotterdam) en op het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld (Amsterdam).

Programma volgt

Concertlocatie
Het kapelconcert vindt plaats in de Kapel van Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven. De kapel gaat een half uur voor aanvang open.

Alma Quartet: Bartók, Barber en Brahms

Zondag 16 April 2023

Zondag 16 april 2023 om 15:00 uur Cultuur Oudenbosch.

Alma Quartet: Bartók, Barber en Brahms 

Het bekroonde Alma Quartet is een spannend strijkkwartet uit Amsterdam. Inspirerend en verbindend met een breed publiek, brengen ze nieuwe inspiratie voor geweldig kamermuziekrepertoire. Door het genre actief bloot te stellen aan een nieuw publiek, werkt Alma avontuurlijk samen met onconventionele combinaties, of het nu in volle nachtclubs speelt met top-dj’s of gedurfde nieuwe werken in première gaat met experimentele componisten.

Alma Quartet werd opgericht in 2014 en verwierf al snel een reputatie als een van de meest opwindende ensembles van Nederland. Hun debuutalbum Schulhoff Complete String Quartets werd internationaal geprezen. The Gramophone beweerde “deze set schiet rechtstreeks naar de top” en bewonderde het kwartet ook omdat het “in staat was tot het meest verleidelijke spel.”

Het kwartet staat bekend om hun “collectieve antenne voor verfijnde timbres” (Volkskrant) en om hun “zorgvuldig gesmede eenheid” (Telegraaf). Luister Magazine verklaarde: “Alma Quartet speelt met de gewenste levendigheid, grote ritmische precisie en uitzonderlijk geluid.”

Programma

Bartók — Strijkkwartet nr.4
Barber — Strijkkwartet nr.1 op.11, deel 2 Adagio
Brahms — Strijkkwartet nr. 1 op.51 nr.1 in c klein